Lista e ndarjes së ndihmave gjatë  muajit  nëntor 2009.
Shoqata jonë Humanitare "Lugina e Preshevës" bashkëpunon ngusht   me dy shoqata ne vendlindje, me shoqatën Organiozata e Veteranëve të luftës  OVL ate me seli në Preshvë ate me seli në Bujanoc dhe me shoqaten Human Center me seli në  Preshevë. 
Në bashkëpunim me këto dy shoqtata dhe me perfaqsuesin e shoqatës tonë në Preshjevë vendoset se kush dhe sa do të përfitoj nga ndihmat e grumbuluara të shoqtës Humanitare "Lugina e Preshevës".
Shoqata  Humanitare" Lugina e Preshevës" në prag të festës së Kurban Bajramit dhe 28 nëntorit  ditës së Flamurit ndau ndihmat humnitare.
Shfrytzojmë nga rasti që nga familjet që kanë marr ndihma humanitare t`ju percjellim falënderimet e tyre të përzemërta Kryesisë së  SHHLP-së, anëtare dhe sponzorëve të SHHLP-së, Bashkësive  Islame në Zvicër , Shoqatave  dhe mediave në diasporë e vendlindje.
Me këtë rast Shoqata Humanitare "Lugina e Preshevës" apelon  te bashkatdhetaret qe të antarësohen në SHHLP për ti ndihmuar edhe më shumë familjarët  e Deshmorve, Invalidët e luftës, Veteranët e luftës dhe skamnorët e Luginës së Preshëvës e më gjërë.
Në vazhdim po japim listën e ndihmave që u janë ndarë familjeve të dëshmorëve, invalidëve të luftës, veteranëve te luftës dhe familjeve skamnore në atdhe. 


                                                           Komuna

1.   Shaban     Shahini        300Fr.             Preshevë
2.   Hisen        Saliu           300Fr.             Bujanoc
3.   Vebi         Rexhepi        300Fr.            Bujanoc
4.   Berat       Sinani           300Fr.            Bujanoc
5.   Daut        Sylejmani      300Fr.            Bujanoc
6.   Agim        Halimi           300Fr.            Preshevë
7.   Hamdi      Ajdini            300Fr.            Preshevë
8.   Danush     Xhelili           300Fr.           
9.   Bedri        Ajdini            300Fr.            Preshevë
10. Qenan      Fejzullahu      300Fr.         
11. Hasmi       Bilaqi            300Fr.            Bujanoc
12. Kadrush    Hajrullahu      300Fr.           Bujanoc
13. Zyra e OVL-së              300Fr.             Preshevë
14. Mitat        Musliu           250Fr.             Preshevë
15. Burhan      Maliqi            250Fr.          
16. Astrit        Bajrami          250Fr.
17. Mendu      Corotica         250Fr.           Preshevë
18. Shaip       Corotica         250Fr.           Preshevë
19. Gazmend   Fazliu            250Fr.           Preshevë
20. Rexhep     Strezoca        250Fr.           Preshevë
21. Shefket    Musliu            250Fr.           Gjilan
22. Musa        Latifi             200Fr.   
23. Izmir        Agushi            200Fr.       
24. Naser       Salihu             200Fr.
25. Enver       Bajrami           150Fr.          Gjilan
26. Shaban     Ukshini           150Fr.           Gjilan
27. Kastriot    Arifi                150Fr.           Preshevë
28. Ismet       Aliu                150Fr.           
29. Sevdail     Idrizi              150Fr.
30. Shkelzen   Krasniqi          150Fr.           Rahovec KS
31. Ekrem      Hoxha             150Fr.           Prizren
32. Arben      Ramadani         150Fr.           Gjilan
33. Sami        Ukshini            150Fr.           Gjilan
34. Besim       Mazreku          150Fr.           Gjilan
35. Agim        Elshani            150Fr.           Malishev
36. Betim       Berisha            150Fr.          Prizren
37. Osman     Osmani             150Fr.       
38. Artan       Abazi               100Fr.          Preshevë
39. Fatmir      Ibishi               100Fr.          Gjilan
40. Besim      Faiku                100Fr.          Bujanoc

Familjarve te Arrestuara jav kemi ndar:

41. Faton        Hajdari             150Fr.        Preshevë
42. Samet       Hajdari             150Fr.        Preshevë
43. Ferat        Hajdari              150Fr.        Preshevë
44. Kamber     Sahiti                150Fr.        Preshevë
45. Nazif        Hasani               150Fr.        Preshevë
46. Ahmet      Hasani               150Fr.        Preshevë
47. Burim        Fazliu                150Fr.        Preshevë

Lista Familjarve; Jetim dhe Skamnor:

48. Teuta       Bajrami              150Fr.        Preshevë
49. Isnije        Bilalli                 150Fr.        Preshevë
50. Haxhere    Rexhepi              150Fr.        Preshevë
51. Zejushe    Jakupi                150Fr.        Preshevë
52. Sevdije     Shabani             150Fr.        Preshevë
53. Fadil        Fejzullahu           150Fr.        Preshevë
54. Mividete   Imeri                  150Fr.        Preshevë
55. Valbone    Fazliji                 150Fr.        Preshevë
56. Halili        Azizi                   150Fr.        Preshevë
57. Sabedin    Kamberi              150Fr.        Bujanoc
58. Resmije    Sulejmani            150Fr.        Bujanoc
59. Hevzi       Rrustemi             150Fr.        Bujanoc
60. Irfan        Ibrahimi              150Fr.        Bujanoc
61. Hulus       Kamberi              150Fr.        Preshevë
62. Sali         Hajrullahu            150Fr.        Preshevë
63. Mexhid     Limani                150Fr.        Preshevë
64. Xhejlane   Latifi                  150Fr.       Preshevë
65. Lejla        Musliu                150Fr.        Preshevë
66. Sabit       Arifi                   150Fr.        Preshevë
67. Xhemile    Ajdini                 150Fr.        Preshevë
68. Heset      Avdili                  150Fr.        Preshevë
           
shpenzimet  për ndarjen e   ndihmave  100Fr. 
Suma e përgjithshem:            13'050Fr
Për informata klikoni në Linkun  NDARJA E NDIHMAVE 2009

Familjet e dëshmorve që janë deklaruar se nuk kan nevojë per ndihma, por që kanë deshirë të vizitohen:
1. Familja e Komandant Lleshit                     Ternoc
2. Familja e Bardhyl      Osmait                     Preshevë
3. Familja e Niazi          Azemit                     Viti
4. Familja e Qenan       Rahimit                     Bushtran
5. Familja e Ibrahim      Fejzullahut                Preshevë

 

 

TEKSTI ORIGJINAL I NDIHMAVE