Mbledhja filloj ashtu si ishte caktu në 18h me prezencën e kryesis komplet dhe proces verbalin e udhëhoqi Shaip Bajrami dhe pastaj u caktun pikat e rendit për të diskutu

1.Akriviteti i shhlp prej mbledhjes së kaluar deri sot

2.Kërkesa e Bashkësisë Shqiptare për antarsimn e shhlp

3.Pregaditjet e Akademis Përkujtimore deri ku kanë mrri që dotë mbahet me 15 majë

4. Të ndryshme                                I

Mbledhjen e hapi kryetsri Fazli Musiu dhe informoj kryesin për disa aktivitete që ka bë dhe mes tjera tha se kemi qenë të ftuarë me rastin e promovimit të librit apo romanit të Arif Demollit që u promovu në Kreyzlingen romali i përkthyer në gjuhën gjermane dhe pastaj patëm biseda me bshkëatdhetarë dhe aktivist të ndryshëm ku kishte musafir edhe nga Gjermania në kët promovim murën pjesë nga shhlp Fazliu,Murati dhe Shaipi ky promovim ishte me datë 08.04.2011

Dhe ftesa tjetër ishte në kantonin  Argaus ku u mbajtë përkujtimi i 30 vjetorit të demonstatave të 1981 dhe ishte me 13.04.2011 në kët manifesitim përkujtimor mori pjesë Kryetari Fazli Musliu i shoqruarë me ish kom Shefket Asanin dhe Amet Asani

                                                         II

Në pikën e dytë rreth antarsimit  në BSHZ në  dikutimin e hapi Shaip Bajrami dhe diskutoi e gjithë Kryesia gjër dhe gjatë dhe u vendosë që shhlp të antarsohet në BSHZ me arsyetimin se ne si shoqatë kemi vetëm përfitime dhe është koha e fundit që shqiptarët në zvicër të bashkuarë do të jemi edhe ma të fortë për realizimin e synimeve tona që na preukupojnë këtu në Zvicër si në aspektin Kombëtarë,Humanitar,Kulturor,Sportiv,dhe Biznesit që sot nukë janë pakë shqiptarë që kanë firma të ndyshme dhe janë shum të suksësesshëm po bashkimi na bonë edhe ma të fortë dhe me ket rast shhlp i bonë thirrje të gjithë shoqatave pa mar para sysh drejtimet e tyre që ti bashkohemi BSHZ dhe do të njoftohemi mes veti edhe ma shum:

                                                       III

Në pikën e tretë rrethë organizimit të Akademisë Përkujtimore foli Kryetari i Organizimit të Manifestimit Murat Avdiu dhe na informojë se punët janë duke shku si mbasë planit të paraparë Salla është e rezervuarë dhe RTK programi i Diasporës ka konfiru ardhjen për përcjelljen e Akademisë për kët akademi sponzorimin kryesor e ka marë ASANI KONSULLTING pagesën e sallës dhe programin e RTKsë dhe e falemnderojmë shum kët firmë dhe i dëshirojë që të jetë në të ardhmen edhe ma i suksesshëm në lëmin e biznisit

Në vijim Murati tha se tash na kanë mbetur ti pregadisim ftesat dhe ti dërgojmë me kohë në kët kuadër kryesia i ndau obligimet dhe i morë përgjegjsit që ky eviniment kombëtarë të realizohet sa ma mir

Për pjesmarrje nga vendlindja u siguruanë edhe dy bileta me autobus nga sponzorët tonë  për RTV ALDIN kështu që u mundsua qe në vendlindje të kenë mundsi ta shikojnë kët Akademi ma gjërsishtë

                                                                  IV

Në pikën të ndryshme u lexuanë disa kërkesa që po i bëhen shhlp nga vendlindja në fjalë është kërkesa për nji familje nga Republika E Kosovës nga podujeva është fjala për familjen MAN ALIUN neve na ka shkru Rexhep Potera me banim në Prishitn te santea lagja Dardani na vjen mir që puna e shoqatës që përcillet dhe vlersohet nga bashkëathetarët po na vjen keqë që spo mundeni mi ndimu kësaj familje si shum rasteve që janë ne po i shenojmë edhe numrat e telefonave nëse dikush e sheh dhe ka mundsi  për ta ndihmu kët familje MAN ALIUT045/454 556dhe Rexhep POTERA 044/136 593 shhlp se lejojnë mundsit financiare na vjen shum shum keq:

Dhe tashë ju përshëndesim përzemërsishtë ju mirpresim që të vini sa ma masovikishtë dhe ti nderoni Heronjët e juajë me rrespekt Kshilli Organizativ :